Владо Йончев: Едно от двете ДПС-та ще бъде размазано, за да се състави кабинет

Актуални новини
11:38 - 15 Август 2024
2099
Владо Йончев: Едно от двете ДПС-та ще бъде размазано, за да се състави кабинет

Изходът от войната между Доган и Пеевски ще окаже влияние върху съставянето на следващия кабинет. Ако тази война не заглъхне, а се доразвие, ще е нужно мнозинство от над две трети за съставяне на правителство.

Това прогнозира журналистът Владимир Йончев пред Нова нюз. "Реалната коалиция трябва да бъде много над двете трети, за да бъде абсолютно сигурно, че всичките тези промени в съдебната система ще се направят", коментира в „Твоят ден“ Йончев. 

Защото, ако решат да се разправят с единия и с другия - и Доган, и Пеевски държат доста от регулаторите - така че им трябват две трети. Това ми изглежда златен шанс, който останалите не биха пропуснали и всички партии могат да осигурят това мнозинство, допълни той.

Единствената опозиция ще бъде едно от двете ДПС-та, което ще бъде размазано и всички ще са срещу него.

Това, което ще се играе обаче, като официално правителство, ще е прах в очите, включително и „Възраждане“, и всички. Това е огромен ресурс, огромен политически и властови за следващите избори, каза още по Нова нюз Йончев.

Аз съм сигурен, че „Възраждане“ и БСП също ще подкрепят по някакъв начин такъв кабинет, дори ако трябва да е с излизане, дори ако трябва с някакви циркове, и ще получат своя пай от всичките тези безкрайно много назначения на втория, или така да кажем на по-сенчестия, по-неосветления, но имащ по-реалната власт в шаблона в държавата, добави Владимир Йончев.