Властта към Радев: Изборните правила се решават в парламента

Според патриотите президентът си правел самореклама

У нас
13:22 - 17 Януари 2020
1892
Властта към Радев: Изборните правила се решават в парламента

Управляващите от ГЕРБ и „Обединени патриоти” се обидиха на Румен Радев за упрека, че не са отишли на срещата за Изборния кодекс в президентството. И решиха да му отговорят задочно от кулоарите на Народното събрание.

„Нашата категорична позиция е, че изборните правила и възможния консенсус, който може да се постигне по тях, трябва да се обсъжда в парламента”, обяви пред журналистите в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

В отговор на критиките на президента Радев, че от ГЕРБ търсели диалог, а на практика избягали от срещата, Ципов посочи, че ГЕРБ отдавна били заявили желание за диалог.

"Съвсем ясно и категорично заявихме тази наша позиция, препотвърдихме я преди края на предишната сесия, че в началото на тази сесия ще отправим предложение към политическите сили, за да видим как може да бъде създадена работна група, която да постигне възможния консенсус по тези правила", уточни Ципов.

Валери Симеонов от „Обединени патриоти” пък беше по-краен.

Това е поредното мероприятие на президента Радев, което цели единствено медийна реклама и самореклама. Така смятаме ние. Видяхте, че от Консултативния съвет по национална сигурност нищо не произлезе. Напънала се планината и родила мишка - това излезе", коментира Симеонов.