Внимание, майки: Продават опасни бебешки пюрета

Засекли афлатоксини в храните с марка "Babylove", изтеглят ги от пазара

Новини
15:01 - 03 Април 2019
14703
Внимание, майки: Продават опасни бебешки пюрета

Mарка бебешки пюрета изтегля от България 3 вида бурканчета заради повишено съдържание на афлатоксини. Съобщението дойде от магазина, който ги предлага. 

Става въпрос за пюрета с етикети: "Babylove Плодово пюре ягода, малина, ябълка", 190 гр, срок на годност: 16.10.2020 г., "Babylove Пюре нар, манго и ябълка", 190 гр, срок на годност: 15.10.2020 г. и "Babylove Плодово пюре праскова и маракуя" 190 гр, срок на годност: 16.10.2020 г.

От мрежата обясняват, че при вътрешен контрол на продуктите с посочения срок на годност е установено, че не е изключена вероятността за повишено съдържание на афлатоксини. При продължителна употреба тези вещества  могат да засегнат здравето. Афлатоксините са продукти от обмяната на веществата, които се отделят от различни плесенни гъби. Плесените могат да се появят при неправилно съхранение.

От веригата магазини апелират всички родители, закупили въпросните пюрета, да ги върнат в някой от филиалите, като сумата за продуктите ще им бъде възстановена, без необходимост от предоставяне на касова бележка.