Внимание! Продават ни козунаци без етикет и сертификат!

Тестените изделия най-често се търгуват онлайн

Новини
17:41 - 16 Април 2024
2458
Внимание! Продават ни козунаци без етикет и сертификат!

С наближаването на Великден - един от най-светлите празници, всеки гледа да припечели, независимо как и за чия сметка. Най-търсените продукти и изделия са яйцата и козунаците, които се оказа, че се продават доста нерегламентирано и трябва да внимаваме какво пазаруваме за домашната трапеза. За яйцата е ясно, че постоянно повишават цената си, но козунаците също заливат пазара - най-вече онлайн и то без никакъв сертификат и обозначителни етикети, видя Lupa.bg.

Производители и по-далновидни търговци използват различни видове платформи за продажба на тестените изделия, чийто произход не е гарантиран по никакъв начин.

Много често на тях дори няма етикети. Продават се вакуумирани козунаци с по-дълга трайност, които може да бъдат поръчани и буквално да бъдат досавени до вашата врата, което ще ви улесни доста, но това ли е цената?

На сладките изделия не пише нищо, а също така имат и ясен производител и подател. На местата, на които се произвеждат, са в провинцията - в Пловдивско и в Пазарджишко, а местни жители вече реагираха и сигнализираха за тази неправда.

На много от "мобилните" обекти дори работят лица без документи за такъв тип дейност, като тези практики продължават, а това са сериозни нарушения за продажбите на храни на открито.

Лошото е, че търговците не се стряскат и от все по-големите глоби, тъй като с количеството, което заливат пазара на конкурентни цени, те ги избиват многократно.