Внимание: Тровят кучета в столични паркове

Анонимна наказателна акция в столицата прати десетки домашни любимци в клиниките

Общество
23:30 - 28 Декември 2019 (обновена)
3659
Внимание: Тровят кучета в столични паркове

Наказателна акция с антифриз, пирони и отдавна добре познатия стрихнин са организирали няколко врагове на бездомните кучета из всички паркове в София навръх Коледа, алармираха читатели на Lupa.bg. 

Десетки домашни любимци са били приети за лечение във ветеринарните клиники вследствие погълнатите отрови, а някои са загубили и живота си. 

Точно сутринта на 25 декември отрови са били поставени освен в Борисовата градина и Южния парк, и в по-големите столични градинки. Съобщения за отровени четириноги има и от парка в кв. "Гео Милев", както и при езерото в "Дружба".

Ветеринарите съобщават, че през последните дни броят на засегнатите от чудовищната акция срещу бездомните животни е скочил, а домашните се спасяват само благодарение на бързата реакция на стопаните им. Често в храни, предварително подбрани от недоброжелателите, се инжектират различни отрови, включително свръхопасния антифриз, който може да убие за секунди. 

А специалистите напомнят домашните животни никога да не се оставят да консумират храни от непроверени източници, за да не се стига до фатален край.