Внучката на Мусолини обърна гръб на Мелони , в дъното е Имане Хелиф

Свят
17:01 - 12 Септември 2024
1210
Внучката на Мусолини обърна гръб на Мелони, в дъното е Имане Хелиф

Внучката на италианския военновременен диктатор Бенито Мусолини каза в четвъртък, че напуска партията на италианския премиер Джорджа Мелони, тъй като е твърде дясна, след като наскоро се противопостави на нейната позиция относно правата на малцинствата.Ракеле Мусолини, градски съветник в Рим, която спечели най-много гласове от всички кандидати на последните избори за общински съвет в града през 2021 г., каза, че ще се премести в групата на по-центристката Forza Italia в кметството.

„Време е да обърна страницата и да се присъединя към партия, която смятам, че е по-близка до моите умерени и центристки чувства“, каза 50-годишният Мусолини пред информационна агенция ANSA, потвърждавайки предишни публикации във вестника.

"Братята на Италия" проследяват своите корени до Италианското социално движение (MSI), наследник на фашистите на Бенито Мусолини, създадени след Втората световна война. Откакто встъпи в длъжност през 2022 г., Мелони се опита да представи партията като мейнстрийм консервативна група.

Критиците твърдят, че опитът е главно бутафорен, сочейки твърдите позиции на партията по отношение на имиграцията, абортите и еднополовото родителство, както и действията й за затягане на наказанията за сурогатното майчинство.

Forza Italia - част от управляващата коалиция на Мелони - също се представя като партия, защитаваща традиционните християнски ценности, но се смята за по-либерална по отношение на гражданските права. Политически източник каза на Ройтерс, че проблемите с правата са изиграли ключова роля в решението на Мусолини да смени партията.

Миналия месец тя спори с Мелони в спор за пола на Имане Хелиф, алжирска боксьорка, която се би срещу италианката Анджела Карини на Олимпийските игри.

След като Карини се отказа по време на двубоя си срещу Хелиф - която по-късно спечели златния медал - Мелони каза, че това не е мач между равни, тъй като алжирката се е провалила на теста за допустимост на пола на Световното първенство миналата година.

"Докато не се докаже противното, Имане Хелиф е жена. И тя е претърпяла недостоен лов на вещици“, каза Мусолини.