Внукът на Живков агитира с пура в уста

„Изберете Тошо! Нема да е лошо”, гласи предизборния плакат на Тодор Славков за кмет на София

Политика
10:14 - 01 Октомври 2019
25552
Внукът на Живков агитира с пура в уста

Тодор Славков, внук на комунистическия лидер Тодор Живков, заимства фраза от покойния си дядо, която превърна в свой лозунг за предстоящите кметски избори в София. Преди дни партия „Напред, България”, основана в средата на 90-те години на миналия век от Иван Славков – Батето, издигна кандидатурата на неговия син Тодор за кмет на София.

Плакатът на Тодор Славков за кметските избори в София

„Изберете Тошо! Нема да е лошо!”, гласи предизборният плакат на сина на Иван Славков – Батето. На този фон Малък Тошко, популярен софийски бохем, макар и не от калибъра на Батето, позира, захапал кубинска пура. Всъщност, снимките от въпросната фотосесия са правени за участието на Тодор Славков в реалити шоуто „ВИП Брадър” преди години, но изглежда кандидат кметът на София смята кадрите за подходящи.

„Малък Тошко елегантно присвоява прочутата фраза „При бай Тошо нема лошо”, която комунисти носталгици от 30 години повтарят като мантра. Всъщност и дядо му Тодор Живков си служеше с подобна народняшка реч”, одумват социолози предизборния „слоган” на Славков - джуниър.

48-годишният Тодор Славков не за първи път се явява на избори. През 2015 г. той пробва да влезе в Столичния общински съвет пак от листата на „Напред България”. Наскоро името на Малък Тошко бе обсъждано като евентуална кандидатура за кмет на град Правец, където е роден дядо му Тодор Живков. Любопитен детайл е, че бай Тошо, ръководил България между 1954 и 1989 г., също е бил кмет на София, макар и само за няколко месеца, в периода от 27 май до 1 ноември 1949 г.