Водно бедствие в Търговище! ( СНИМКИ )

Невиждан порой наводни града, събори подпорната стена на реката, жертви по чудо няма

У нас
06:35 - 18 Юни 2019 (обновена)
3740
Водно бедствие в Търговище! (СНИМКИ)

Търговище се размина на косъм с ужасна трагедия, след като невиждан от години порой събори подпорната стена и част от пътното платно на основния крайречен булевард „Митрополит Андрей“. За щастие в този момент районът е бил непроходим за автомобили и минувачи и това е осуетило тежък инцидент.

На това място винаги е оживено и пълно с млади хора, тъй като в непосредствена близост е Професионалната гимназия по земеделие.

Водното бедствие в Търговище предизвика хаос в града, след като проливния дъжд се изсипваше без спиране през целия ден на 17 юни. Още в ранния следобед центъра бе под вода, а десетки автомобили аварираха и бяха изоставени от собствениците си.

Пороят предизвика наводнение и в две държавни институции – късно вечерта се наложи екипи на пожарната да отводняват сградите на Националната приходна агенция и „Напоителни системи“.

„Голям ужас! Цял ден не смогваме да отводняваме града. Действаме из целия град, помагат ни от общината и доброволци. Отворили сме всички шахти, но те не успяват да поемат огромното количество вода“, коментира началникът на полицията в Търговище.

Пороят, изсипал се над Търговище бе 30 литра на квадратен метър и продължи часове наред. Градът е затрупан с паднали клони, а някъде и цели дървета. Щетите тепърва ще се изчисляват. Критична е ситуацията в селата Давидово, Светлен, Кралево и Пробуда. LUPA.BG публикува снимки от бедствената ситуация в Търговище: