Военна прокуратура отиде да види асфалта на мястото на катастрофата с Кирил Петков

Общество
16:43 - 21 Май 2024
2941
Военна прокуратура отиде да види асфалта на мястото на катастрофата с Кирил Петков

Военна прокуратура е пристигнала следобед за нов оглед асфалтираното на две места местопроизшествие с кола на НСО край Аксаково, возеща лидера на ПП Кирил Петков, съобщи дългогодишният журналист Краси Костов, който от години живее в района.

Именно той пръв обяви вчера за ремонта на фаталната отсечка. Припомняме, че Военна прокуратура-Сливен пое разследването на инцидента от миналия четвъртък, при който загина шофьора на частната кола, поради участието в него на служител на Националната служба за охрана.

Днес стана ясно, че местопроизшествието е прясно асфалтирано, заради което по настояване на премиера Главчев бяха освободени директорът на Областно пътно управление - Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова. Ресорният министър на МРРБ Виолета Коритарова разпореди и незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу двамата пътни шефове, допуснали асфалтирането, което породи множество коментари и спекулации защо се е случило толкова скоростно и без видима нужда.

Новината за повторния оглед от страна на Военна прокуратура, след като две патрулка са блокирали района, Краси Костов съобщи в коментар под пост във Фейсбук на колежката му от Дарик Радио - Варна Наталия Господинова, която написа: 

"На мястото на катастрофата край Аксаково, при която загина човек след сблъсък с кола на НСО с Кирил Петков в нея, има положен нов асфалт. Катастрофата стана на 16 май около 17.30, когато на входа на гр. Аксаково откъм Добрич се случи фаталният инцидент, при който 63-годишният шофьор на цивилната кола загина, а съпругата му е още в болница в тежко състояние.

Очевидци, пожелали анонимност, коментират, че така на практика са унищожени всички останали доказателства за причините за инцидента. От тук нататък всякакви нови експертизи са невъзможни. Други кръпки на асфалта в района няма...