ВОЙНА?!? Кучето на молдовския президент нахапа австрийския

Разговорите в Кишинев, на които присъства и президентът на Словения Наташа Пирц Мусар, бяха посветени на кандидатурата на Молдова за присъединяване към ЕС

Свят
16:26 - 23 Ноември 2023
2925
ВОЙНА?!? Кучето на молдовския президент нахапа австрийския

Кучето на молдовския президент Мая Санду ухапа леко по ръката австрийския президент Александър ван дер Белен, пише NOVA. Това стана по време на официалното посещение на Белен в Кишинев.

Местни медии съобщават, че инцидентът е станал, докато двамата държавни глави са се разхождали в двора на президентската резиденция и Ван дер Белен се е опитал да погали кучето – Кодрут. Мая Санду се е извинила и е обяснила, че животното  се е изплашило от това, че има много хора наоколо.

На следващата си среща - с председателя на молдовския парламент, Ван дер Белен се появи с превързана ръка, предава още „Ройтерс”.

Разговорите в Кишинев, на които присъства и президентът на Словения Наташа Пирц Мусар, бяха посветени на кандидатурата на Молдова за присъединяване към ЕС.

Мая Санду, която е приютила кучето, след като е било блъснато от кола, публикува в социалните мрежи снимки с домашния си любимец и двамата президенти, направени преди инцидента.