Волен гони депутати, ако се договарят с ГЕРБ (ВИДЕО)

Актуални новини
14:25 - 26 Август 2020
5729
Волен гони депутати, ако се договарят с ГЕРБ (ВИДЕО)

Казах на нашите народни представители, че този, който отиде да се консултира или да участва в подписки или гласувания, които се отнасят до нещо, което никога не сме уговаряли с ГЕРБ – тогава да не се счита за част от „Атака”.

Това отсече лидерът на партията Волен Сидеров в интервю за телевизия „Алфа”.

„Искам да го кажа ясно, защото много хора могат да направят спекулация с това”, добави политикът. Сидеров уточни, че „всеки е свободен да предприеме каквото иска, да направи каквото иска и каквото му диктува неговата свободна воля”, но извън „Атака”.

В момента Сидеров разполага с шест народни представители, които са независими. Техният глас обаче може да се окаже решаващ за внасянето на проекта за нова конституция, ако парламентарната група на Веселин Марешки откаже подкрепа.

Преди няколко дни Волен Сидеров се забърка в поредния скандал. Той и бившият му съпартиец Илиан Тодоров – който сега е областен управител на София, публично си размениха обидни квалификации. 

„Разграничавам се от изказването на областния управител на София Илиан Тодоров относно протестиращите. Той е представител на НФСБ, а не на „Атака“. Подкрепям протестите и енергията на младите хора. Ако бях на техните години, щях да съм с тях на площада“, каза лидерът на „Атака“ по повод обидните квалификации на Тодоров към протестиращите.