Волен изригна: Копейкин е напръскан с евроатлантически пестициди

Лидерът на "Атака" смело прогнозира свиване на натовските граници до картата от 1997 г.

Политика
13:31 - 30 Юли 2022
8033
Волен изригна: Копейкин е напръскан с евроатлантически пестициди

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който предизборно в последните седмици отново се активизира с поредица агресивни прояви, изригна остро срещу "наследника" си в националистическата ниша на политиката - Костадин Костадинов. И пред БНР заяви, че Копейкин, председателят на "Възраждане", не просто бил менте, имитиращо оригинала ("Атака" - б.р.), но и всички около него били напръскани с пестицидите на евроатлантизма. Според Сидеров има натиск отвън градската десница, "Промяната" и поне част от ГЕРБ да се съюзят и да съставят правителство, което обаче според неговата прогноза, щяло да завлече окончателно страната към дъното.

"Това управление беше наложено отвън с две-три максимум цели и те бяха почти изпълнени", отсече Сидеров.

"Едната беше България да се превърне във фронтова линия срещу Русия – това е изпълнено идеално, стопроцентово. Другата е да скъсаме всички отношения с Русия, колкото можем – икономически, дипломатически, всякакви – това също беше изпълнено. Макар че руската страна прие мъдрия подход да не къса отношенията, тоест тук не успяха. Това беше експеримент от страна на американците – да видим какво ще стане, ако най-русофилската страна България скъса рязко, брутално, по един груб начин отношенията си с Русия. Третата цел беше да свалим ветото за Македония, което беше изпълнено с конституционно мнозинство."

В България няма истински елит, който да държи на националния интерес, смята Сидеров.

По думите му "френското предложение беше една фигура от пластилин, продължи да бъде мачкана и допълвана като форма".

"Българският народ не се вдига никога. Когато отчитаме и празнуваме въстания, съпротиви – това не е било вдигане на народа. Имало е отделни хора, отделни луди глави. И сега не искат да се съпротивляват. Това, което беше 2020 г. и беше обявено като протест на народа, беше мероприятие на "Америка за България", соросоидните фондации, които трябваше да обявят, че Борисов е лош и Гешев е лош и трябва да ги свалим", коментира Волен Сидеров в предаването "Политически НЕкоректно".

Лидерът на "Атака" посочи, че досегашното управление, водено от ПП, е било формирано като "смесица от аматьори, случайно попаднали хора".

"Възраждане" са ментето на оригинала, подчерта Волен Сидеров.

"Възраждане" дойде на място, което беше преди това напръскано с пестицидите на евроатлантизма. Моите тези сега се говорят от всички политически лидери, но само се говорят. "Възраждане" стъпиха на тази писта, но никога не казаха – това е пистата, която беше утъпкана, прокарана, утвърдена от Сидеров, от "Атака", от неговите съратници. Костадинов повтаря моите неща и какво ще бъде неговото разочарование, когато разбере, че съм ги казал 15 години преди него."

Разместването, което предстои, дава шанс на България да намери повече независимост и самостоятелност, отбеляза Волен Сидеров в анализа си на геополитическата ситуация.

На територията на днешна Украйна според него се води война на целия Запад начело със САЩ срещу Руската федерация, защото "Западът изяде себе си, турбокапитализмът погълна всичко, каквото можеше и вече няма какво да поглъща – остана Руската федерация, остана Китай".

"Предстои такова гигантско разместване, че тук нашите коментаторски папагали ми е ужасно жалко като ги гледам. Ще има нов световен ред, най-нов световен ред. (…) Турбокапитализмът приключва. Ще видим как светът ще се пренареди. Това, което сега представят като войната в Украйна, всъщност е война на целия англосаксонски Запад срещу цивилизационния център Русия, който ще бъде спасението за света."

"В България като здрава мая има доста хора, които разсъждават разумно, въпреки елита, който иска да направи евроатлантическо мнозинство", изтъкна още Волен Сидеров.

Той не очаква след изборите да се получи правителство.

"Защото няма да могат да се сглобят помежду си, макар че ще има натиск отвън - най-вече ГЕРБ, ПП, десните жълтопаветници да се съберат и да направят правителство, което да продължи потапянето на България в блатото."

Според лидера на "Атака" олигархичните кръгове на Запад вече виждат, че губят от санкциите.

Той прогнозира, че в бъдеще, при прибирането на НАТО към старите му граници от 1997 г. , "България ще остане както при отлив от морето излизат суша, камъни, някакъв плаж", и тогава елитите ни ще се преориентират.

"Тази надпревара кой да е по-любим на американците ще приключи, тя започва да затихва. Започва да се търси плавен преход към някакъв друг завой."