Волен Сидеров след ареста: Пак ще кажа - Бог е над Мутафчийски!

Топ
15:48 - 16 Април 2020
5409
Волен Сидеров след ареста: Пак ще кажа - Бог е над Мутафчийски!

"Обвиненията са доста несъстоятелни" - така на излизане от ареста на 3-о РУ в София Волен Сидеров коментира новите си две повдигнати обвинения. Днес лидерът на "Атака" и съветник в Столичния общински съвет бе подведен под отговорност и за закана спрямо прокурори и полицаи и заплашване на разследващите да не му повдигнат обвинение. Той трябва да внесе 2 гаранции от по 50 000 лв., или общо сумата от 100 000 лева. 

"Обръщам се към премиера, защото той разпределя средствата в държавата - да се направи ремонт тук, особено тоалетната, защото наистина има спешна нужда. А нищо не се знае. Може и да им се наложи и на тях. Не са нужни много средства, а е хубаво да има нормална обстановка", заяви иронично Сидеров.

На въпрос дали гаранция от 100 бона не съответства само на убийство, той отговори: "Има едно убийство, свързано с този празник. След това обаче има Възкресение. Утре е Разпети петък, а в неделя е Възкресение Христово. Поканих българите действително да отпразнуват този празник като най-големия. Това ли е престъплението, което извърших?", каза политикът.

"Пак се връщаме на това. Коментар по телевизията. Аз казвам, че Бог е над Мутафчийски. Съжалявам, но продължавам да смятам така", обясни пред репортери Сидеров. Заяви, че е бил задържан без основание и през цялото време не получил никакъв документ. Връчили му го едва 10 минути преди да го пуснат. 

"Опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш?", попита репортерите Волен Сидеров. И посочи, че по темата трябва да се замислят управниците. Поиска отговори от президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и председателката на парламента Цвета Караянчева.

Общинският съветник благодари на всички журналисти, редактори и други, които са се изказали в негова защита.