ВОЛОДЯ, МОЛОДЕЦ! Хиляди руски войници умират в адски мъки след окупацията на Чернобил

Украйна
16:30 - 19 Май 2022
5844
ВОЛОДЯ, МОЛОДЕЦ! Хиляди руски войници умират в адски мъки след окупацията на Чернобил

Около 3000 руски войничета ги очаква неминуема смърт в адски мъки в следващите няколко години, след като бяха принудени да строят окопи в смъртоносната почва около печално извесната АЕЦ "Чернобил". Британският ядрен експерт Никълъс Паркър (на челната снимка) е убеден, че психокомандирите на путиновата армия са накарали своите момчета да изкопаят собствените си гробове без да се интересуват изобщо от катастрофалните последствия.

Д-р Олена Бунтова, пенсиониран микробиолог, която до днес живее в Чернобил, заведе екип на таблоида "Сън" на километър и половина от централата - минималното относително безпопасно разстояние от разтопения реактор. "Преди да напуснат позициите си миналия месец, руските войници бяха в ужасяващо физическо състояние. Покрити с язви и обриви, със зачервени и невиждащи очи. Такова нещо не помня от 1986-а година", твърди Бунтова.

Нещастните войничета не само са ровили, но са пълнили чували със заразената пръст

"Това е не просто нечовешка глупост, командирите на тези войници трябва да отговарят пред съд за масово убийство. По тази почва е опасно дори да се стъпва, а те са копали на 3-4 метра дълбочина и са пълнили пръст в чували, за да си правят укрепления. Телата им са били изложени на нечовешки количества радиация", допълва тя.

Инженерът Алекс Скирта, който също съпровожда британските журналисти, допълва: "Вижте, копано е точно под знака за радиоактивно замърсяване в т. нар. Червена гора. Товва е най-заразеното място на Планетата. По принцип не изпитвам никакво съжаление към тези животни, които ни нападнаха, но хиляди младежи ще умрат от безброй видове рак в най-скоро време и това е тъжно", допълва Скирта.