Володя Стоянов и Илия Луков пяха македонски песни на бунта на ВМРО

ВМРО поискаха оставката на кабинета

Новини
21:25 - 11 Май 2022
3636
Володя Стоянов и Илия Луков пяха македонски песни на бунта на ВМРО

ВМРО излезе на митинг-концерт пред Министерския съвет в 17:30 ч. заради защитата на националния интерес в Северна Македония.

Според Красимир Каракачанов настоящото правителство и премиерът Кирил Петков се готвят да извършат национално предателство. "По стъпките на предателя Георги Димитров вървят и те. Под външен натиск от страни, които са уж наши партньори, се иска България да оттегли ветото и да си оттегли претенциите към Скопие, а Скопие възпитава поредното поколение в Македония с езика на омразата към всичко българско и към българите. Без да гарантират правата на българите в Северна Македония", смята Каракачанов.

"Киро, оставка", "Македония е българска", "Не предавай Македония" - гласят лозунгите на протеста.

Напрежение се създаде между протестиращите и полицията, защото искаха да тръгнат на шествие, но униформените ги спряха заради другият протест на „Възраждане”, който се провежда в същия момент. От ВМРО обвиниха кмета на София Йорданка Фандъкова, че е допуснала да се организират два протеста едновременно.

На митинга народните певци Илия Луков, Володя Стоянов и оркестър „Шевица“ изпълняват български народни песни от македонския край.