Вотът в неделя става непредсказуем

Бойко е прободен в сърцето в София, злорадстват социалисти

Актуални новини
13:45 - 30 Октомври 2023
7870
Вотът в неделя става непредсказуем

Въпреки грейналото от щастие лице на Васил Терзиев вчера, когато предварителните резултати му даваха двойна преднина пред Ваня Григорова, днес ситуацията изглежда коренно различна. „Вотът в неделя е непредсказуем!”, обявиха пред Lupa.bg столични социалисти. На същото мнение тази сутрин се оказаха и социолозите, като подчертаха, че разлика от 9% в София е напълно преодолима.

Какъв е основният аргумент за тази оптимистична за Григорова прогноза - тя взима много над червената листа и съответно има потенциал да расте. Най-много гласове представителката на Обединената левица е отмъкнала от Възраждане и ГЕРБ. На пръв поглед звучи парадоксално защо привържениците на Бойко Борисов са дали гласа си за опонента, но и тук обяснението е просто.

Структурата на ГЕРБ в София приема кандидатурата на Антон Хекимян като натрапена в последния момент. Осван това хората на Бойко Борисов ненавиждат „Продължаваме промяната” заради „сглобката” и въобще всички компромиси и негативи, които герберите трябва да преглътнат, и това отприщва своеобразен протестен вот.

„Въпреки липсата на подкрепа от страна на Корнелия Нинова, която вчера не благоволи да застане до кандидата на левицата в София, Ваня Григорова има всички шансове да пробие”, убедени са в софийската организация на БСП. Междувременно Lupa.bg научи, че слуховете, че Григорова застрашава стола на Корнелия Нинова в столетницата, засега са безпочвени. „Тази теза я пуска Кирил Добрев, и то само за да дразни Нинова”, обясниха социалисти.

Освен това самата Ваня поне засега нямала никакви амбиции да застава начело на БСП. "Тя дори не е член на партията. За да се кандидатира за председател, трябва да натрупа поне 7-8 години стаж в структурите”, подчертаха от „Позитано” 20.

В БСП тържествуват и по друга причина – че кандидатът на ГЕРБ в София безславно отпадна от надпреварата. „Бойко е прободен в сърцето в София, неговата витрина - затова мълчи, защото няма какво да каже”, злорадстват червените.