Враговете на Нинова дебнат в засада

Актуални новини
17:30 - 01 Октомври 2020
5530
Враговете на Нинова дебнат в засада

Вътрешнопартийният избор в БСП мина, 50-ият юбилеен конгрес на социалистите също и новоизбраният лидер на столетницата Корнелия Нинова най-накрая си отдъхна като победител. „Не за дълго, да не се отпуска, защото това е пирова победа”, намекнаха обаче червени депутати.

Социалисти от групата в Народното събрание разкриха пред Lupa.bg, че битките на Нинова с Кирил Добрев и особено с Георги Гергов тепърва предстоят.

„Те постъпиха умно и притихнаха, защото усетиха, че примката около тях се затяга.  Гергов знаеше, че явяването му на конгреса ще го изпържи, затова не дойде”, сподели червен народен представител.

Още в деня на конгреса Lupa.bg информира, че „болестта” на Георги Гергов е по политически причини, а не заради коронавирусната карантина. 

„Враговете на Корнелия ще си покажат отново ноктите, може да изчакат да дойдат изборите. Първите знаци за това обаче ще са другата неделя”, предупредиха от „Позитано” 20.

На 11 октомври, неделя, ще е първото заседание на новия Национален съвет на БСП. Тогава Корнелия Нинова ще предложи и обновения състав на Изпълнителното бюро на партията. Точно тогава от реакциите на критиците й ще стане ясно кой каква тактика ще следва занапред.

По информация на Lupa.bg Нинова в момента води разговори с потенциалните членове в новото ръководство на партията. „Най-вероятно Крум Зарков и Георги Свиленски ще останат в Бюрото, но ще има и изненади”, прогнозираха социалисти.

Според други слухове обаче цялата патаклама около вътрешния избор на председател била пълен цирк. Нинова от една страна и Добрев и Гергов от друга били постигнали примирие в името на собствените интереси. За това говорел фактът, че никой от депутатите, които гравитират около тях, не напусна Народното събрание. „Само тези нарциси с огромно его си отрязаха главите сами”, коментираха депутати по адрес на Красимир Янков и Валери Жаблянов.