Втора партида: Пристигнаха и първите германски туристи

Немските летовници отдъхват в Слънчев бряг, Поморие, Дюни

Новини
17:53 - 27 Юни 2020
2324
Втора партида: Пристигнаха и първите германски туристи

Първите туристи от Германия пристигнаха вече на Южното Черноморие с 4 чартъра до Бургас от Лайпциг, Хановер, Дюселдорф и Берлин. Те са отседнали по хотели в Слънчев бряг, Обзор, Поморие и ВС "Дюни" по линия на втория по големина немски туроператор "Дер Туристик".

Германските туристи кацнаха по обед при чудесно време по морето и веднага след настаняването си отпрашиха към плажовете.

Условията са чудесни, навсякъде е осигурена необходимата дистанция и хигиена, бяха първите им впечатления в четирите курорта.

"Още в родината си са запознати с пакета противоепидемични мерки, отдено тук на място сме ги запознали писмено и устно. Това са дисциплинирани хора, спазват правилата и се притесняват само да не вали, но прогнозите са обещаващи за великолепно време", заяви регионалният презставител на "Дер Туристик" Начко Козарев. След броени дни фирмата започва да изпълнява редовната си чартърна програма, която тази година закъсня заради коронавируса.

Идната седмица се очаквали и представители на висшето ръководство на туроператора да пристигнат в България, за да проверят на място  при какви условия почиват сънародниците им в условията на корона кризата.

С вчерашния чартър холандци от Амстердам и германците днес организираните чужди туристи по Южното Черноморие вече са 440.