Втора украинка роди във Велико Търново

Общество
16:13 - 02 Юни 2022
3051
Втора украинка роди във Велико Търново

Втора украинка, избягала от войната, роди във Велико Търново. Бебето е акуширано от екипа на доц. д-р Светлозар Стойков в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Пеленачето се появило на бял свят в сряда вечерта с тегло 3500 г и ръст 52 см. То е момче и ще носи името Семьон.

Бебето ще бъде отглеждано в Павликени, където майката Олександра намерила убежище преди няколко месеца.

За благата вест съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов, цитиран от „Борба“.

„Вярвам, че в Павликени тя ще има сигурност и спокойствие, за да се грижи за детето си в най-важните му първи месеци. Благодарен съм на д-р Даниел Илиев, който безвъзмездно извършваше нужните прегледи в последните седмици от бременността.

Сърдечна признателност на доц. д-р Светлозар Стайков и целия екип в Родилното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ за безпроблемното раждане“, сподели градоначалникът.

Той изказа признателност и към всички милосърдни павликенци, които се отзовали веднага на призива за помощ и дарили бебешки дрешки, консумативи и други вещи, които ще са нужни на майката.

Това е второто бебе на бежанци, проплакало в региона. Първото също е момче и се казва Мирон. То се отглежда от неговата майка Дария в старата столица.