VW патентова ново лого

Обновената емблема вероятно ще се използва в бъдещи електрически модели

Новини
13:56 - 01 Август 2023
2579
VW патентова ново лого

През 2019-та година Volkswagen анонсира появата на ново наименование за спортните електрически модели на марката.

През тези 4 години вече видяхме няколко такива модела, носещи означението GTX, препратка към оригиналното GTI наименование, но с поглед към бъдещето. През изминалата година се появиха слухове, че GTX наименованието ще бъде оставено на заден план, но това не бе официално потвърдено от германците.

Сега изглежда тези слухове се появяват отново на дневен ред, след като колегите ни от motor1 публикуваха снимка от германското патентно дружество на което се вижда нова емблема на иконичното GTI лого. Шрифтът остава същия за първите две букви от съкращението, но последната буква “I” вече е с нова форма на светкавица.

Тази промяна изглежда е насочена към бъдещите електрически автомобили на марката, които може би също ще използват означението GTI и ще оставят на заден план GTX. Това няма да е изненада, тъй като от Volkswagen планират да се откажат от конвенционалните двигатели в Европа само след няколко години, което на практика ще остави в миналото легендарното GTI означение. Подобна промяна в емблемата може да позволи на германците отново да използват това означение, макар и да губи първоначалния си Grand Touring Injection смисъл.

Не е изключено от Volkswagen да заложат на новото лого и за хибридните наточени модели, като оставят в обръщение GTX логото, само за колите на ток. Ако това се случи, то GTE префиксът ще остане в историята.