Вяра Анкова се връща на бял кон в БНТ

Новини
12:23 - 25 Април 2019 (обновена)
5152
Вяра Анкова се връща на бял кон в БНТ

Вяра Анкова се връща на бял кон в БНТ, научи Lupa.bg. Рокадите, които предстоят в Нова телевизия - идването на Миляна Велева на поста директор "Новини и актуални предавания" на мястото на Вяра Анкова, ще доведат до размествания на управленските пластовете. Не само в Нова, но и в БНТ, издаде наш човек в обществената телевизия.

Миляна Велева идва на новото работно място на 2 май със списък на свои хора, които ще бъдат назначени преди изборите, а също така и с препоръки кои лица трябва да бъдат разкарани от Нова телевизия.

От своя страна Анкова не е доволна от този факт и отново поглежда към директорския пост в БНТ - откъдето дойде в Нова, категоричен е източникът на Lupa.bg. В момента временно изпълняващ длъжността генерален директор е Емил Кошлуков, но това ще е само за три месеца и след това ще има конкурс. Публична тайна е, че този род конкурси са ясни и се правят проформа. Самата Вяра Анкова иска да се върне в държавната медия, а вече и законът позволява, тъй като има прекъсване след предишните й мандати.

След изборите ще има още сътресения в БНТ - Уляна Пръмова, която в момента е шеф на новините там, също ще бъде разкарана. Не случайно тя не пожела да се кандидатира от овакантения пост генерален директор от Константин Каменаров, който подаде оставка преди дни.