Вятър и дъжд днес свалят температурите

През новата седмица се очакват краткотрайни летни валежи, но с гръм и мълнии

Актуални новини
08:55 - 07 Август 2022
3367
Вятър и дъжд днес свалят температурите

Днес още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в отделни райони и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, главно в източната половина от страната ще е временно силен. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 29 и 34 градуса, в София около 28°.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, на места по южното крайбрежие и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места и гръмотевици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра около 14°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има купеста облачност. Вероятността за валежи е малка. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Във вторник над Северозападна България ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В сряда на повече места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици. На изток ще има повече слънце, ще бъде и по-топло.


Снимка: Агнес Методиева