Ябълкова пица с извара , шунка и целина

за 4 броя, 45 мин

Кухня
12:04 - 04 Септември 2022
2485
Ябълкова пица с извара, шунка и целина

Продукти

Около 500 г готово тесто за пица

200 г извара

1 с.л. зехтин

сол

2 малки ябълки

2 стръка дръжкова целина

5 с.л. горчица

100 г ементал или друго жълто сирене

150 г варена шунка на тънки филийки

½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук

 

Приготвяне

Ябълките се почистват от семките и се нарязват на тънки полумесеци.

Целината се нарязва на тънки парченца и се сотира в загретия зехтин 2 мин.

Добавят се ябълките и се запържва още малко. Оставя се малко да изстине.

Изварата се разбърква с горчицата и сол. Настъргва се ементалът.

От тестото се оформят 4 елипсовидни около 1 см дебели основи за пица. Намазват се с извара крема.

Разстила се сместа от ябълки и целина. Подрежда се шунката на големи парчета. Поръсва се с ементала.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса 15-20 мин.

Изважда се от фурната и се поръсва с наситнения див лук.