Ябълкова пица с извара , шунка и целина
за 4 броя, 45 мин
Продукти
Около 500 г готово тесто за пица
200 г извара
1 с.л. зехтин
сол
2 малки ябълки
2 стръка дръжкова целина
5 с.л. горчица
100 г ементал или друго жълто сирене
150 г варена шунка на тънки филийки
½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук
Приготвяне
Ябълките се почистват от семките и се нарязват на тънки полумесеци.
Целината се нарязва на тънки парченца и се сотира в загретия зехтин 2 мин.
Добавят се ябълките и се запържва още малко. Оставя се малко да изстине.
Изварата се разбърква с горчицата и сол. Настъргва се ементалът.
От тестото се оформят 4 елипсовидни около 1 см дебели основи за пица. Намазват се с извара крема.
Разстила се сместа от ябълки и целина. Подрежда се шунката на големи парчета. Поръсва се с ементала.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса 15-20 мин.
Изважда се от фурната и се поръсва с наситнения див лук.