Яки момчета нападнаха руснак на плажа в Черноморец

Чужденецът е бил хем бит, хем ограбен

Новини
15:47 - 26 Юли 2019
2972
Яки момчета нападнаха руснак на плажа в Черноморец

33-годишният руски турист Андрей Сърбов твърди пред  Флагман.бг, че е нападнат, бит и ограбен на централния плаж в Черноморец. Той е пуснал жалба срещу биячите си в прокуратурата и полицията. 

Андрей Сърбов

"Вървях по плажа в Черноморец, бях с металдетектор, защото търсих загубен златен синджир. Изведнъж изскочиха четири едри момчета, които започнаха да ме бутат и заплашват. Видях, че ще има проблем и реших да се оттегля. Тръгнах си, но те ме настигнаха и ме нападнаха“, започна разказа си Андрей.

По думите му единият почнал да го души, друг да го бута, трети обижда, а четвърти бръкнал в джоба му и извадил и откраднал малък металдететкотор, който според Андрей струвал около 350 лева.

„Казаха ми: „Ти си дошъл при мен в България, ще се съобразяваш с нас. Много се изплаших, имах синини по врата, защото ме нападнаха четири български мутри“, допълни той.

След като се прибрал в квартирата си, потърсил в интернет и разпознал един от нападателите си чрез видеорепортаж от плажа в Черноморец. Днес го е посочил на полицията.

Андрей дава странно обяснение за металдетектора. Твърди, че му го пратили от Русия, платил 1500 лева, защото искал да си намери ценен златен синджир, загубен на плажа. Бижуто било по-евтино, но с висока сантиментална стойност за него и семейството му. От обяснението му става ясно, че той не знае за забраната за използване на металдетектори в България.

Руският турист разказа, че имало няколко свидетели на нападението срещу него. Най-близо били две жени, едната стояла на шезлонг на плажа, а другата – в заведението, намиращо се на ивицата. Настоява да бъдат издирени и разпитани.