Янев: България има нужда от управление, което дава перспектива

Политика
11:25 - 17 Юли 2021
2338
Янев: България има нужда от управление, което дава перспектива

България има нужда от управление, което дава перспектива. Това заяви министър-председателят Стефан Янев, който е на посещение в Балчик.
 
Той коментира и предложението на Янаки Стоилов за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

„Нека да видим как ще бъде мотивирано това искане. Запознат съм с тази част, която е сигналът на Бойко Рашков. Той има своите основания. Нека не влизам в правната тематика, в която юристите ще се произнесат как тези основания биха могли да бъдат придвижени в съответния законов ред”, лаконичен беше Янев.

И допълни: „Нееднократно сме говорили за това и в българското общество има очакване за реформа в съдебната система, като тя трябва да бъде смислена. Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и българските граждани да бъдат спокойни”.

Стефан Янев не подмина и проблемите на български туризъм. 

"Не бих казал, че COVID кризата е най-големият проблем на българския туризъм. Това е проблем, че не може да се разчита на предварителни заявки и цикличност на пакетите, нощувките и т.н. Като всеки бранш и туризмът си има свои проблеми. Но трябва да говорим с хората от бранша, защото те имат различни виждания за развитието на туризма... Разговорът продължава, търси се решение", заяви премиерът.