Янев избухва преди вота: Защо САЩ взривиха "Северен поток"? Защо тръбата на "Балкански" тече?

Бившият служебен премиер обогатява налудните си конспиративните теории със заглавия от Lupa.bg без позволение

Политика
14:45 - 30 Септември 2022
9452
Янев избухва преди вота: Защо САЩ взривиха "Северен поток"? Защо тръбата на "Балкански" тече?

Бившият служебен премиер Стефан Янев избухна предизборно, броени часове преди края на агитационната кампания за 2 октомври. Този път с опит за обяснение защо не бил хакнат профила му, когато всички смятали, че е. А за целта разпространи добилата популярност в последните дни конспиративна теория, че САЩ са взривили "Северен поток", като я подплати със скрийншот на заглавие на Lupa.bg, без екипът му да е поискал изрично разрешение за това... 

В налудничавото си предизборно клипче Янев помества откъс от изказване на американския президент Джо Байдън с думите, че ако РФ отново нахлуе в Украйна, "тогава няма да има повече "Северен поток", ние ще сложим неговия край". А на въпроса как Байдън смята да го стори, отвръща: "Обещаваме ви, ще сме способни да го направим". 

След което Янев, явно тръмпист, предлага и скрийншот от туитър акаунта на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, който коментира думите на наследника си с: "Уау, каква заявка. Трета световна война, някой?"

И завършва с послание: "Поздрави от "хакнатия" Янев!!!"  

А съмненията, че профилът на ексвоенния министър във фейсбук е хакнат се появиха, когато той блесна с прословутото си изречение: "Защо тръбата е цяла, защо газът тече". По-късно в свое интервю Стефан Янев уточни, че имал предвид Балкански поток, захранващ с руско синьо гориво Сърбия и Унгария, като руският "Газпром" така заобикаля изцяло Украйна по този начин, за сметка на 3 млрд. лева, платени от българския данъкоплатец. 

Явно, ако се следи потока на мисълта на Янев, той очаква - щом САЩ са "взривили" Северен поток, и "Балкански" да бъде подложен на американска атака...