Явор Бахаров "закован" с кръвен тест: 1,40 промила алкохол

От 1 до 3 години затвор може да отнесе актьорът

Топ
22:50 - 12 Февруари 2020
6898
Явор Бахаров "закован" с кръвен тест: 1,40 промила алкохол

Резултатът от кръвната проба на Явор Бахаров, хванат пиян и дрогиран зад волана в Банско показва категорично - актьорът е карал с 1,40 промила алкохол в кръвта. Това потвърдиха от полицията и прокуратурата в Благоевград, пише в. "Телеграф". Това означава, че той може всеки момент да влезе в затвора.

Бахаров бе хванат от КАТ да шофира в неадекватно състояние в събота. Актьорът пришпорвал "Мицубиши Лансър" с четири отворени прозореца, а от колата дънела музика, докато той криволичил сред туристите, излезли на разходка в зимния курорт. Полицаите директно го спрели, за да не блъсне някой. Дрегерът е отчел 1,25 промила алкохол, а този за наркотици показал наличие на кокаин и марихуана в кръвта му.

Актьорът изкара 24 часа в ареста, а после бе пуснат срещу 5000 лв. гаранция. Прокуратурата изчакваше кръвния тест, който се оказа дори по-висок от резултата, посочен на дрегера. Това вече никак не е добре за Бахаров.

Явор отива на съд с две повдигнати обвинения като може да отнесе между 1 и 3 години затвор. Дали ще лежи ефективно, ще реши съдът в Благоевград. Това не е първото му провинение като зад гърба си Явор има още една присъда - пробация от 9 месеца, така че трудно съдът ще намери мотиви да му даде отново условна присъда. Най-вероятно малкия брат на Захари Бахаров ще лежи "на топло" известно време, коментират юристи.