Явор Божанков: Статуквото се връща на власт. Без Гешев

Общество
15:17 - 12 Май 2023
1713
Явор Божанков: Статуквото се връща на власт. Без Гешев

Тече стройно подреден план за запазване на стария властови модел. Хората, които сложиха Гешев за главен прокурор ще го махат. Той ги пазеше, като рохки яйца - те него също. Сега гущерът ще клъцва опашката, коментира депутатът от ПП-ДБ и бивш народен избраник от БСП Явор Божанков. 

"При 50,000 души на улицата и кръв на протестите - ВСС не видя основание за дебат за тази оставка. Днес рязко се сетиха за нея. Точно когато ДПС и ГЕРБ я поискаха. Това е живо доказателство колко политизирана е съдебната система", пише той във фейсбук профила си. 

А по думите му, ако доскоро мнозинството ГЕРБ-ДПС-БСП било скрито, днес вече станало открито. "Казах и че ИТН ще ни пращат на избори, докато обществото приеме, че няма друг начин. Докато не се приеме връщане на ГЕРБ и ДПС като неизбежна съдба на България", напомня депутатът. 

"Мария Габриел никога не е казвала нищо за Гешев или за корупцията. Днес се сети.

Нинова обяви Русия за приятелска страна и ни спука тъпанчетата с “нито гилза за Украйна”. Всяко движение срещу Путин при нея не се прощава. Мен дори ме изключиха заради това. БСП е на летящ старт за властта - директно с мандат на “евроатлантици” ГЕРБ.

Признавам, че задкулисието за пореден път дирижира перфектно удължаването на 32 годишния “преход”. Дирижират собствената си метаморфоза. Франц Кафка не е в състояние да измисли това", цитира Божанков едноименната философска книга от началото на миналия век.