Йордан Цонев: Иво Прокопиев ме изпъди от СДС и Доган ме покани в ДПС

Политика
18:15 - 15 Октомври 2021
6373
Йордан Цонев: Иво Прокопиев ме изпъди от СДС и Доган ме покани в ДПС

Служебният кабинет на Румен Радев е назначен от задкулисието. От царят на задкулисието, който даде повечето министри на Радев – Иво Прокопиев“, каза Йордан Цонев от ДПС в „Лице в лице“ по Би Ти Ви. „Този човек имаше влияние най-малко върху две партии в предишния парламент. Задкулисието прави така, че да няма редовен кабинет“, допълни той.

По думите му кръгът „Капитал“ и хората около Иво Прокопиев са тези, които са избрали Планът за възстановяване да не бъде внесен в срок. „Този план сега може да бъде разгледан само при редовно правителство и тогава да се приеме. Това е“, каза Цонев.

На въпрос дали твърденията за Иво Прокопиев са в отговор на твърденията за Делян Пеевски като част от задкулисието, Йордан Цонев отговори отрицателно. „Задкулисие е когато не участваш във властта и я редиш, а Пеевски участва с лицето и името си. Много преди Пеевски да се появи на сцената, групата „Капитал“ разцепи СДС и НДСВ“, каза Йордан Цонев.

„Иво Прокопиев ме изпъди от СДС и аз сам отидох в ДПС. Доган ме покани“, допълни Цонев.

Относно предстоящите президентски избори той коментира, че Мустафа Карадайъ е най-подходящият кандидат, тъй като е идеалист.

„Вярвахме, че Румен Радев ще е различният държавник от Борисов. Той се оказа алтер егото на Борисов. Той е същият. Той не изпълни със съдържание поста на президент“, смята Йордан Цонев.