Йордан Цонев: Предсрочни избори не са възможни

Няма да плеснем с ръце и да се прегърнем с ГЕРБ, каза депутатът от ДПС

Политика
11:52 - 09 Юни 2020
2563
Йордан Цонев: Предсрочни избори не са възможни

Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни. Ние сме изразили нашето негативно отношение към тази коалиция, но в интерес на гражданите и на страната е след тази криза правителството да завърши мандата си и след това да се проведат редовни избори.

Това становище изрази пред Нова тв депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той посочи, че няма как ДПС и ГЕРБ да управляват заедно.

"Останах с впечатление, че вицепремиерът разбра анонса на ДПС като "да плеснем с ръце и да се прегърнем. Искам да успокоя всички участници на политическата сцена, че ние не предлагаме това", дебело подчерта Цонев след участието на Томислав Дончев минути преди него. Той припомни, че ДПС защитава тезата за програмно, ускорено развитие на страната поне от три години насам.

„Развивали сме в парламента тази наша теза за програмно, догонващо развитие. ДПС не предлага да плеснем с ръце и да се прегърнем, нито всички да бъдем в управлението. Нашето предложение е да има една програма с ускорено икономическо развитие с два или три приоритета, уточни народният представител. Той даде за пример обединението на всички политически сили, дори и на БСП - преди години за членството ни в ЕС и НАТО.