Йорданова, ПП-ДБ: Няма да им мине вотът на недоверие

Острието на коалицията коментира и последните събития в Израел

Новини
21:30 - 08 Октомври 2023
4016
Йорданова, ПП-ДБ: Няма да им мине вотът на недоверие

Първи вот на недоверие към кабинета от опозицията. Събитията коментира по Нова зам.-председателката на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Надежда Йорданова.

"Аз вярвам, че вотът на недоверие няма да мине и ние в петък следобед ще продължим да имаме кабинет с премиер Николай Денков. Вярвам, че останалите политически сили ще бъдем отговорни особено в тези все по-трудни времена и ще запазим стабилно управление на страната", каза Йорданова.

Относно това дали ще има кабинет на ПП без подкрепата на ДПС тя посочи, че настоящият кабинет е единствения възможен в ситуацията.

"Това е едно правителство, което беше формирано след тежки разговори, а мнозинството, което подкрепя правителството в парламента, понякога работи трудно. Но по други, включително евроатлантическите въпроси, мнозинството работи спокойно и стабилно. Тези въпроси са подкрепени и от ДПС. Те подкрепят и предстоящите изменения в Конституцията. Това са обективности, които трябва да отчитаме. Същевременно ДПС не участва в правителството", заяви Йорданова.  

Тя коментира и последните събития в Израел:

"Безспорно това, че Израел обяви война е една тревожна новина. Необходимо е цялата международна общност, включително и България, да положи усилия напрежението да се намали. Защото намирането на мирно решение е най-добро за всички страни, включително и за палестинците. Това, което направи "Хамас" е осъдително и абсолютно неприемливо в 21 век. Струва ми се, че правителството действа адекватно. Положи усилия на първо време да се погрижи за сигурността на българските граждани и тези, които имат нужда да се върнат в България."