Youths Blagoevgrad събра 9 бона в градаза детското отделение

Надпреварата по мини футбол за фенове на ЦСКА става ежегодна, а кампаниите ще бъдат все по-мащабни

Спорт
17:13 - 16 Октомври 2019
5591
Youths Blagoevgrad събра 9 бона  в градаза детското отделение

Първият благотворителен турнир по минифутбол между фенклубове и приятели на ЦСКА завърши повече от успешно. Мястото на сбирката беше в Благоевград, където на 12-и и 13-и октомври се изиграха редица футболни срещи, а събраните средства са 8 600 лв. Сумата ще бъде дарена за Детското отделение на МБАЛ-Благоевград.

Събитието бе под мотото „За нашата Родина, за нашите деца“, като идеята бе не само да се помогне за подобряване на условията в Детско отделение на МБАЛ-Благоевград, а и да се запали интересът на децата към спорта.

Турнирът имаше за цел да покаже, че феновете на ЦСКА имат ясна визия за бъдещето на децата и искат да помогнат в осигуряването му. Идеята се ражда в благоевградския фен клуб на червените "Youths Blagoevgrad".

Ники Кутанов - основен двигател на идеята, разказа за всичко около турнира и как точно феновете ще помогнат със събраните средства. Той благодари и на всички дарители и хора, които са станали част от турнира.

Момчетата са решили вече турнирът да бъде ежегоден, а амбицията е догодина, събитието да бъде още по-мащабно и каузите ще стават все повече.