ЮАР идентифицира двама, заподозрени за убийството на Къро

Властите издирват общо шестима души

Актуални новини
13:25 - 11 Март 2024
6239
ЮАР идентифицира двама, заподозрени за убийството на Къро

Шестима души са заподозрени като участници в убийството на българина Красимир Каменов-Къро. Покушението бе извършено в южноафриканската столица Кейп Таун миналата пролет. Преди дни тамошната полиция разпространи снимки на двама от предполагаемите участници в убийството с молба за повече информация за тях. За това съобщава местното издание DailyMaverick.

При стрелбата на 25 май миналата година бяха убити двама мъже и две жени. Властите са се обърнали към гражданите с молба за помощ за залавяне на двамата заподозрени. Анелисиве Маняна, говорител на полицията, заяви, че

двамата заподозрени са шофирали автомобил "Фоклсваген", който е бил на мястото на убийството. Според информацията четиримата са били застреляни и убити, а шестима заподозрени са били забелязани да бягат от мястото на престъплението със син "Хюндай" и с бял "Фолксваген Голф" GTI.

По-късно двама души са били забелязани да шофират бял "Фoлксваген пасат" и същия "Голф". 

Двамата издирвани може да разполагат с ценна информация за престъплението, заявяват от полицията. Каменов бе убит заедно със съпругата си и още двама души – домашна помощница и бодиград. И четирите жертви са с българско гражданско.