Юлиан Вучков пред Lupa.bg: Пиша книга за Тодор Живков!

Политика
18:47 - 07 Април 2019
8898
Юлиан Вучков пред Lupa.bg: Пиша книга за Тодор Живков!

Юлиан Вучков пише книга за Тодор Живков, съобщи неуморимия професор пред Lupa.bg. Преди няколко месеца му се обадили от младото издателство “Кръг” с предложение за 30-годишнината от 10 ноември да направи мащабен портрет на Тато, и той приел.

“Очертава се голяма книга. Вече съм написал над 60 страници. Намерих и много интересни свидетелства, които никога до този момент не са виждали бял свят”, доволен е проф. Вучков, който въпреки 82-те си години, продължава да е с неизчерпаема творческа и обществена енергия.

Вучков е на мнение, че Тодор Живков без съмнение е спорна фигура в историята, но положителните му черти надвишават чувствително отрицателните. “Той е голям политик! Истината е, че толкова години в политическия живот на страната не се появи друг като него. Историята ще му даде своята обективна оценка. Разни купени политолози и анализатори се опитват да го очернят и да му припишат стотици грехове, но народа е дал своята оценка. Попитайте хората над 50-годишна възраст, които имат ясен спомен от Живков – над 70% от тях ще ви дадат положително мнение за него. Не могат да промият напълно мозъците на хората, колкото и прпопагандата да работи на големи обороти”, категоричен е проф. Вучков.

Тв легендата продължава да води всяка неделя предаването си по телевизия “Евроком”. То е с най-висок рейтинг в медиата и се гледа от емигранти по целия свят.

“Цензурата по света е страшна, не само в България. Мои зрители от Германия ми звънят и казват: “Професоре, в немските медии една дума не можеш да чуеш срещу Меркел или бежанците. Стана същото, както в България”. Това ще е края на Европа – когато заглушиш медиите и им забраниш да отразяват истинските настроения на народа. В това отношение България може да се окаже по-свободна от много европейски държави”, допълва проф. Вучков.