ЮЗУ „Неофит Рилски” стяга конференция срещу корупцията

У нас
22:59 - 09 Ноември 2019
2038
ЮЗУ „Неофит Рилски” стяга конференция срещу корупцията

Правно-историческият факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ стяга национална конференция, свързана с противодействието на корупционните престъпления в България.

Събитието ще се проведе на 11 ноември от 13 часа в Университетския център „Бачиново“. Темата на Национална научно-практическа конференция е „Системно-структурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България“, пише „Фокус”

Форумът ще бъде открит от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков. Събитието се организира под патронажа на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Форумът ще продължи два дни и ще бъде посветен на проблемите на борбата с корупцията и корупционните престъпления. Основната му цел е да ангажира вниманието на научната общност и представителите на органите на съдебната власт. Акцентът е поставен върху дискутирането на предложения за изменение и допълнение на действащото законодателство и на възможни механизми за подобряване на взаимодействието между всички компетентни органи. Като резултат от обсъжданията и дискусиите ще бъде изготвен и отпечатан сборник с представените доклади от участниците в събитието.