За 7 часа: Задържаха 275 мигранти на българо-турската граница

Превозването на бежанци се извършва с линейки, баничарки, бусове и комбита, обясни комисар Ивайло Тончев

Актуални новини
16:06 - 29 Юни 2023
2735
За 7 часа: Задържаха 275 мигранти на българо-турската граница

Спрени са 275 нелегални мигранти днес на българо-турската граница при мащабна специализирана полицейска операция. От 6:00 часа сутринта до момента, съобщи пред журналисти комисар Ивайло Тончев, началник на Граничното полицейско управление в Елхово.

Операцията се провежда и към момента на територията на областите Бургас и Ямбол. В нея участват около 700 служители на МВР. Обособени са 25 контролни пункта в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. По време на проверките са задържани 10 нелегални мигранти от Мароко и двама български граждани с тях в района на Средец, каза още Тончев.

По думите му мигрантският натиск е по-силен в сравнение с миналата година. Превозването на мигранти се извършва с всякакъв вид транспортни средства, отговори той на журналистически въпрос. „Включително и линейки, автомобили тип баничарки, бусове, леки автомобили, в частност комби. В момента с тези сили и средства успяваме да се справим“, подчерта комисар Тончев, цитиран от БТА.

Операцията ще продължи до отпадането на нейната необходимост, допълни началникът на Граничното полицейско управление в Елхово.