ЗА СЕФТЕ! Вижте последните мигове на Тупак (СНИМКИ + ВИДЕО)

В изявление в петък Секива "Сет" Шакур, сестрата на рапъра, определи ареста като победа, но с премерен тон

Легенди
16:00 - 03 Октомври 2023
6060
ЗА СЕФТЕ! Вижте последните мигове на Тупак (СНИМКИ + ВИДЕО)

Следователите разпространиха невиждани досега снимки и видеоклипове, показващи последните моменти от живота на рап звездата Тупак Шакур, след като с 27-годишно забавяне беше извършен арест за убийството му.

По време на събитието органите на реда оповестиха нови подробности около ареста на Дуейн "Кийфи Ди" Дейвис - мъжът, обвинен за смъртта на рапъра през септември 1996 г.

В нощта на 7 септември 1996 г. Тупак Шакур и основателят на Death Row Records Марион "Сюдж" Найт са в Лас Вегас, за да гледат мача на Майк Тайсън за титлата в тежка категория.

Извън битката, малко след нейния край, мъжете са въвлечени в кавга с Дейвис и неговия племенник Орландо "Бейби Лейн" Андерсън, с когото Шакур е враждувал преди това.

По-късно същата вечер Шакур седял в BMW, което Найт управлявал, когато до тях спрял кадилак и избухнала стрелба.

Шакур е прострелян многократно и умира седмица по-късно на 25-годишна възраст. Дейвис отдавна е бил известен на разследващите като един от четиримата заподозрени, идентифицирани в началото на разследването. Той не е обвиняемият за стрелбата, но на пресконференция и в съда властите го определиха като главатар на групата.

Стотици страници стенограми, публикувани в петък, дават представа за първия месец от работата на голямото жури, която започна в края на юли с показания на бивши сътрудници на Дейвис, приятели на Шакур и редица пенсионирани полицейски служители, участвали в делото в началото.

Техните показания обрисуваха пред съдебните заседатели картина на дълбок, ескалиращ разрив между музикалния лейбъл на Шакур Death Row Records и Bad Boy Records, който имаше връзки с Дейвис и представляваше Уолъс.

„Това постави началото на цялото съперничество между Западното и Източното крайбрежие, което основно определяше хип-хоп сцената в средата на 90-те години“, свидетелства един от бившите сътрудници на Дейвис.

В изявление в петък Секива "Сет" Шакур, сестрата на рапъра, определи ареста като победа, но с премерен тон.

"Това несъмнено е ключов момент. Мълчанието през последните 27 години около този случай проговори силно в нашата общност", каза тя. 'За мен е важно светът, страната, правосъдната система и нашият народ да признаят сериозността на кончината на този човек, мой брат, син на майка ми, син на баща ми'.

Тя не похвали властите, които са работили по случая.

Шериф Кевин Макмахил заяви на пресконференция в петък. "Тук съм, за да ви кажа, че това просто не е било така. Не е било така тогава, не е така и днес".

Той добави, че "всяка една жертва, всеки един загубен живот е важен и остава приоритет за това полицейско управление".