За трети път: Кучета нападнаха жена в Благоевград

Общество
15:39 - 18 Януари 2023
2007
За трети път: Кучета нападнаха жена в Благоевград

Куче нападна жена на алеята за парк Бачиново в Благоевград. Инцидентът станал в района на въжения мост. Писъците и привлекли хора в съседство, които оказали помощ и прогонили гладното куче, разбра Struma.com.

Само фактът, че жената е била облечена с панталон, който кучето захапало, я
спасило от сериозни травми. При нападението жената е паднала на земята и е охлузила коляното си. Това е третото нападение над жена, на същото място, за по-малко от месец.

Случаят отново извади на светло един от най-големите проблеми в областния
град, глутници кучета се разхождат повсеместно, обикалят центъра и кварталите, покрай училища и обществени заведения и плашат деца и възрастни. В този сезон, са гладни и озверели, което поставя в риск здравето и живота на гражданите.

Проблемът се задълбочава от ширещия се кучешки туризъм, има данни, че в града се изсипват кучета от други райони, а приютът не е в състояние да побере всички. Проблем, за който от общинска администрация алармират постоянно, влизайки в преки разпри със защитниците на животните.
Преди време имаше случай на убито куче в центъра, което предизвика гнева на
защитниците им, тогава от общината изразиха опасенията си, че не е далеч денят, в който ще настане истинска война между хората и кучетата.