Забрана за камиони на пътищата от Русе към Разград и Велико Търново

У нас
10:39 - 20 Януари 2024
1883
Забрана за камиони на пътищата от Русе към Разград и Велико Търново

Заради обилния снеговалеж се ограничава движението на камиони над 12 тона по пътя Русе-Разград и Русе-Велико Търново на територията на Русенска област.

В Плевенско също продължава да вали сняг. Заради катастрофа е ограничено движението по пътя I-3 Плевен - Русе в района на Гривица.

Силният снеговалеж продължава в Плевенско. Всички фирми са предупредени отрано за него.

"Чистят, да. Всички са налице, връзка имат с иневститорските контроли. Те с контролите по договорите",  каза ннж.Владислав Иванов- заместник-кмет.

"Нашите машини вече чистят. Постоянно се изрива сняг, опесъчава се. Страничните улички, където са по кварталите, не знам дали ще могат всички сметосъбиращи камиони да стигнат до контейнерите, не знам там как е, а да не говорим за пресечките на "Девети квартал", на "Дружба", на "Сторгозия". Иначе, ако говорим за сметосъбирането, в нашия район се оправяме за момента. Може да има затруднения в извозването на контейнерите по някои стръмни улички странички, по-тесни, където примерно има паркирани коли, има повече сняг. Там ако имаме затруднение в достъпа до контейнерите за сметосъбиращите камионите. Иначе, в снегопочистването в нашия район, в индустриалната зона "Георги Кончев", се оправяме за момента", обясни управителят на една от фирмите - Иво Георгиев.