Задържаха двама тийнейджъри за побоя над самотник край Димитровград

Момчетата били пияни и надрусани

Общество
16:53 - 03 Април 2023
1311
Задържаха двама тийнейджъри за побоя над самотник край Димитровград

15-годишният Иван Д. и скоро навършилият пълнолетие Делчо М. са задържани за побой над мъж в димитровградското село Странско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера в 15:40 часа в управлението е получен сигнал от кмета на селото. Той съобщил, че е намерен пребит самотно живеещ мъж на 67 г. в дома му. Незабавно пострадалият е транспортиран в хасковската болница за лечение, с опасност за живота.

В хода на проведените оперативно-издирвателни дейности, полицейските служители са задържали като съпричастни 15-годишен от същото село и току-що навършилият пълнолетие младеж от село Длъгнево, познайник на полицаите.

Мярката им на задържане е до 24 часа по образуваното досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, за което е предвидено наказание до 6 години.

18-годишният съсед на жертвата Митко Симеонов съобщи, че 67-годишният Филчо Филев е пребит заради цигара. 

Комшията Митко Симеонов заяви, че той бил сред първите, които са видели Филчо на улицата в неделя през деня. Мъжът едва ходел и бил окървавен, пише haskovo.net.

„Видяхме го, че кърви през ушите и през носа. Веднага се обадихме на кмета да дойде да го вземе и да се обади на кварталния да дойде тука да проучи“, каза Митко. Той заяви, че комшията му Филчо сам си казал, че е бил бит от по-голямото момче.

Според местните Делчо е проблемен, използва наркотици и вече бил осъждан. През ноември изтекло наказанието му пробация, което му било наложено за подобен случай, но с фатален край, като при инцидента обаче той все още бил непълнолетен. Преди живеел в Длъгнево, но от около година се преместили в Странско с баща си.

Хората от Странско твърдят, че Филчо има леки психични проблеми, но го описват като изключително добър човек и твърдят, че никога не е създавал проблеми.

На мястото вчера пристигнал кметът на село Странско Хубен Пончев, който заварил Филчо обезобразен и с подута глава. Той извикал полицаи и линейка, с която пострадалият бил откаран в болницата Хасково. Управникът уведомил и сестрата на Филчо, която живее в Минерални бани.

Кметът заяви, че вероятно двете момчета са гостували в къщата на Филчо и са пили алкохол, защото полицаите намерели празна бутилка от уиски и две чаши, които взели за отпечатъци.

„Изглежда са пийнали и като са се напушили им е станало драго да го набият човека“, коментира кметът.