Задържаха кметски син, търгувал с антики

Крими
21:32 - 09 Юли 2019
6993
Задържаха кметски син, търгувал с антики

Обиск и претърсвания на три адреса по едно и също време са извършени днес във връзка със задържането на Иван Белишки тази сутрин в София. Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки е разследван за незаконна търговия с културни ценности след публикация на сайта "Трафикнюз". 20-годишният младеж беше задържан в дома му в София заедно с неговата приятелка Габриела Божидарова.

В жилището на улица "Нишава" са открити артефакти и револвер. По същото време е претърсен и апартамент на Габриела в Перник, както и семейната къща на Белишки в Панагюрище. Засега не е ясно какво са открили там криминалистите. Според предварителна информация той не е бил изненадан от обиска и вероятно е укрил по-голямата част от антиките, които предлага за продан.

Кметът Белишки отказа коментар на случая. 

Миналия месец Иван Белишки беше заснет със скрита камера от екипа на медиата как продава античен пръстен и предлага още много артефакти. Младежът се похвали, че се занимава с незаконна търговия вече четири години и досега не е имал никакъв проблем.

Незаконният антиквар заплаши журналисти с "Не знаете кой съм и с кого се захващете, не знаете какви хора познавам - навсякъде и всякакви хора - някои с власт, други не особено умни, но успяващи да създадат големи "главоболия". По грешка могат да сменят някоя физиономия". 

По повод отправените закани е подадена жалба до СДВР. 

Кметът Белишки е известен с вдъхновяващите си речи на националните празници, като неговите слова се споделят от хиляди българи в социалните мрежи вече няколко години.

Снимка: Кметът Никола Белишки