Задържаха още петима за расисткия скандал

До момента са установени общо 16 души

Новини
12:03 - 18 Октомври 2019
2103
Задържаха още петима за расисткия скандал

За 24 часа са задържани още петима души за непристойни действия по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия, съобщават от МВР.

Така до момента са установени общо 16 души. Само на един прокуратурата е повдигнала обвинение за хулиганство. Продължава издирването и на други участници с подобно поведение, допълват от МВР. Един с обвинение след расистките провокации на мача с Англия. Очакват се още арести на фенове, предизвикали расисткия скандал .

От началото на годината при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо 78 души. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 2 години и 1000 лева глоба. 9 души имат наложена забрана за 1 година и 1000 лева глоба. Един е с 2-годишна забрана и санкция от 60 часа обществено полезен труд, а на един е наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца, припомнят от МВР. Шестима от задържаните са оправдани от съда.

Спрямо 29 души са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо един има образувано досъдебно производство за хулиганство.