Задържаха трима българи, крали данни от френски банки

Те са имали работилница за скимиращи устройства

Крими
17:05 - 09 Юли 2019
3183
Задържаха трима българи, крали данни от френски банки

Работилница за скимиращи устройства е разкрил в Добрич екип за разследване на Специализираната прокуратура, ГДБОП и френските съдебни и полицейски органи, информираха от пресцентъра на Спецпрокуратурата.

Акцията е проведена на 8 и 9 юли в София и Добрич, като са задържани с Европейски заповеди за арест трима български граждани, за които са събрани доказателства за участие в престъпната група.

Скимиращите устройства от работилницата били използвани за нелегално събиране на банкови данни на територията на Франция.

Разследването срещу престъпната група е образувано през юни 2018 г. на базата на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион във връзка с водено там наказателно производство срещу двама българи. Те са били задържани няколко месеца преди това, докато посред нощ свалят скимиращо устройство от автоматична колонка за гориво. 

Тримата задържани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич ще бъдат предадени на френските съдебни власти за нуждите на тамошното наказателно производство.