Задържаният траурен агент е признал за 50 незаконни погребения край София

Топ
12:41 - 25 Май 2022
4443
Задържаният траурен агент е признал за 50 незаконни погребения край София

Опечалени близки проговориха за измамната схема с незаконни погребения, която беше разкрита край Банкя.

В гората до гробищния парк бяха открити седем тела, за които се предполага, че са били погребани незаконно вместо да бъдат кремирани. По случая е задържан мъж на 51 години. Неговото име е Георги Енев. Той е собственик на две погребални агенции ОРИОН 71 ЕООД и РАЙ ОРИОН ЕООД.

Георги Енев

Траурната агенция, която участва в измамната схема, не работи от два дни.

"Използвам неговите услуги винаги, когато имам починал близък. Преди три години почина майка ми, кремираха я. Миналата година почина баща ми, пак тази фирма го кремира“, разказа пред Би Ти Ви Весела Стоянова, дъщеря на един от починалите.

Тя се усъмнила във фирмата, след като разбрала за откритите човешки останки.

„Една година непрекъснато сънувам баща ми и реших да проверя в крематориума. Майка ми е кремирана там, но баща ми не е. Бог знае къде е, може и той да е в гората“, казва тя през сълзи.

Междувременно от разследването стана ясно, че задържаният мъж си е признал за 50 незаконни погребения. Сигналът за нерегламентираната дейност дошъл от свещеник, който извършил погребение в гробището.

„Привечер отчето ми сигнализира, че са видели човешки останки на нерегламентирано място. Самите гробари са обърнали внимание на свещеника“, каза кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.