Задържаният за тероризъм Мохамед е трикратен шампион на България по борба

Младежът бил под карантина, когато го арестували

Топ
16:23 - 01 Юли 2020
4137
Задържаният за тероризъм Мохамед е трикратен шампион на България по борба

20-годишният Мохамед Абдулкадер, който бе задържан при мащабна спецоперация на ГДБОП и ДАНС в Бургас, отрича да има връзка с готвен терористичен акт. Разказал, че при едно от посещенията при баща си в Сирия преди 4 г. се снимал на шега с оръжие и после пуснал снимката в социалните мрежи. Подозирал, че съмненията срещу него вероятно са тръгнали от там. 

Бащата на Мохамед живеел в Сирия, но често пътувал до Турция, където ходел и синът, разкриха осведомени пред 24 часа. Дори в момента арестуваният борец бил под карантина, тъй като наскоро се върнал от чужбина. 

Заедно с него на разпит днес са извикани още няколко момчета от спортния клуб по борба "Бургас", разкри треньорът Николай Дачев. "Разбрах за ареста на Мохамед преди час, шокиран съм. Познавам това дете - много добро и възпитано. Взех го от 6-ти клас в спортното и никога не сме имали проблеми с него", разказа бургаският треньор. Младият борец имал обещаваща спортна кариера, бил е три пъти шампион на България по класическа борба. В началото на миналата година спечелил медал на републиканско в Бургас, след което заминал при баща си. Върнал се за абитуриентския бал и отново заминал. Майка му е българка и живее в Бургас.

Снимка:unikonbg.com