Захлупиха Петков със строителна каска в Раднево (СНИМКИ)

Премиерът се срещна с миньорите в "Мини Марица-Изток" за родния ПВУ

Политика
14:06 - 15 Април 2022
2591
Захлупиха Петков със строителна каска в Раднево (СНИМКИ)

Комплексът „Мини Марица-Изток“ е много важен за България. С активната работа на правителството в Плана за възстановяване и устойчивост защитихме възможността за постигане на зеления преход без затваряне на въглищни мощности в страната. Така премиерът Кирил Петков се похвали пред миньорите по повод приетия от ЕК български План за възстановяване и устойчивост, който предвижда плавен преход към зелената енергия. 

Петков коментира: "Това е огромна победа за нас, а сега внимателно трябва да помислим за стратегия, чрез която България да има независима енергийна система, да не разчитаме на посредници и да гарантираме нуждите на българските граждани и бизнеса". 

В открития рудник на държавната "Марица" премиерът бе принуден да сложи строителна каска - задължителна за всички работници и техните началници. 

"Както сме обещали на нашите избиратели, продължаваме да работим принципно. Защото за нас стабилност означава да изпълняваме програмата, за която са ни се доверили гласоподавателите", категоричен бе премиерът.