Заловиха 320 кг хероин в Истанбул

При операциите са задържани девет души, включително двама ирански граждани

Свят
17:14 - 20 Ноември 2019
2506
Заловиха 320 кг хероин в Истанбул

Турската полиция е заловила голямо количество наркотици при четири операции в пет района на Истанбул - Тузла, Бююкчекмедже, Пендик, Бакъркьой и Байрампаша, осъществени в периода 10-19 ноември, предаде турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

При операциите са задържани девет души, включително двама ирански граждани. Операциите са предприети, след като полицията получила информация, че престъпни организации ще пласират на пазара наркотици, внесени нелегално от чужбина, предаде БТА.

При една от операциите в квартал Бююкчекмедже са били открити 320 килограма и 200 грама хероин, скрити в ТИР между плоскости от дървесни частици. При операции в Тузла и Пендик са били заловени 141 килограма и 100 грама скънк и 15 килограма хашиш.

При друга операция в квартал Байрампаша са заловени 4 килограма и 128 грама хапчета екстази. При операция в дома на заподозрян в Бакъркьой са открити 13 килограма и 540 грама метамфетамин. Част от наркотика е била скрита във вътрешната част на два куфара, а друга е била зашита в сватбена рокля.