Заловиха мъртвопиян криминален тип в Пловдив, преди да убие невинен на пътя

Общество
12:11 - 21 Февруари 2023
1226
Заловиха мъртвопиян криминален тип в Пловдив, преди да убие невинен на пътя

40-годишен криминално проявен и осъждан е спипан мъртвопиян зад волана и това предотврати евентуално тежко произшествие на пътя в Пловдив.

Той едва държал права линия с колата и това направило впечатление на патрул от жандармерията. Случката се разиграла на натоварения булевард "Васил Априлов около 18,10 ч. снощи, уточниха от полицията.

На място бил извикан екип на Второ РУ и бил направен тест с дрегер, който отчел около 3 промила в издишания от шофьора въздух. Това се равнява на бутилка концентрат. Той е дал кръвна проба за химически анализ и отведен в ареста.
Пет часа по-рано в квартал „Столипиново“ зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ от служители на Шесто РУ бил засечен друг познайник на полицията. 52-годишният мъж е изпробван с апарат за употреба на наркотични вещества и устройството реагирало положително на опиати, метадон и бензодиазепини. В този случай обаче водачът направил отказ да му бъде взета кръв за медицинско изследване. С полицейски заповеди двамата нарушители са задържани за едно денонощие.