Заместник-министър на културата напуска поста си

Борислава Танева е освободена със заповед на премиера Гълъб Донев

Новини
12:04 - 20 Февруари 2023
1760
Заместник-министър на културата напуска поста си

Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев Борислава Танева е освободена от длъжността заместник-министър на културата. Тя напуска поста по собствено желание, съобщават от Пресцентъра на Министерския съвет.

Още в четвъртък проф. Борислава Танева написа в личния си фейсбук профил, че е подала оставка.

Танева заемаше длъжността още при бившия зам.-министър Велислав Минеков, на чийто пост бе назначен диригентът Найден Тодоров.

Танева посочи, че мотивите ѝ за оставката са лични: „За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в МК. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих преди малко“, пише Танева.

Тя споделя, че се чувства изтощена от изключително интензивната работа „на два фронта“ в министерството и в Националната музикална академия: „През целия този период много пъти ми се налагаше да отказвам участия в международни журита, майсторски класове, концерти и други професионални изяви на престижни форуми у нас и в чужбина“.