Заприлича ли краткият парламент на пр едизборен митинг?

Всеки от нас може да не е в следващата листа, припомниха си народните избраници

Новини
17:00 - 07 Май 2021
1594
Заприлича ли краткият парламент на предизборен митинг?

Парламентарните групи дадоха оценка на краткия мандат на 45-то Народно събрание. Според „Има такъв народ“ групата им в парламента е успяла да наложи промяната в Изборния кодекс, очаквана особено от българите в чужбина.

Заместник-председателят на групата Ивайло Вълчев определи работата на парламента като много ниско продуктивна:

"За мое голямо съжаление, започва да прилича по-скоро на предизборен митинг, на лансиране вече на такива тези, които ще бъдат повтаряни до следващите два месеца. Много хубаво лъсват чисто партийни пристрастия и всичко това се вижда. Хората за щастие, не са толкова глупави, колкото на някои им се иска, и за наше огромно щастие, си правят изводи".

Вълчев не даде категоричен отговор дали лидерът им Слави Трифонов ще бъде кандидат за депутат и в следващия парламент:

"Всеки от нас може да не е в следващите листи. Това предстои да се обсъжда тепърва. Това, че си в тази листа, не те прави депутат по кръв и аристократ по наследство по никакъв начин. В предстоящата изборна кампания както знаете, листи се редят наново, нищо не става автоматично. Ние не сме партия със стогодишен живот, в която да има наследствени места в парламентарните листи".

Председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че следващият парламент задължително трябва да излъчи правителство. Той видя в 45-ото Народно събрание начало на важен колективен психологически преход:

"Към това, че страната не е ремарке на джипката на Бойко Борисов. В тази кампания ще трябва да говорим много повече затова какво управление сме готови да подкрепим, с каква програма. Просто хвърлянето на едни лозунги, плакатни заявки, няма да са достатъчни. Моето дълбоко убеждение е, че в следващия парламент ние вече не можем да си позволим и да отидем с нагласата, че може и да не се излъчи управление".